Сьогодні — День прикордонника

 

 

Десята частина прикордонників, які несуть службу в Станично-Луганському районі, — місцеві (на знімку). Їхні домівки залишилися за лінією розмежування. Незалежно від того, з якого регіону прибули, хлопці стоять на захисті своєї країни і відступати не збираються, передає наш власкор Павло ВОРОНЦОВ.
Лінія розмежування із самопроголошеною «ЛНР» — одна із найскладніших і найвідповідальніших ділянок Луганського прикордонного загону. Один із його підрозділів охороняє 45-кілометровий сектор по Сіверському Дінцю. Неподалік Станиці Луганської «зелені кашкета» стоять на варті разом із представниками Збройних Сил, Нацгвардії та батальйонами міліції. Контроль здійснюється на КПП і на першому, і на другому рубежі. Бойовики «ЛНР» намагаються переплисти Донець, потрапити на українську територію для диверсійної діяльності. Але прикордонники постійно напоготові.
Загиблих серед «зелених кашкетів» за останній час не було. Однак один з військовослужбовців потрапив на розтяжку, перевіряючи спрацювання сигнальної міни, у другому випадку машина наїхала на радіокерований фугас. Завдяки броньованому «кугуару» всі залишилися живі.
Про те, як події в Криму і на Донбасі змінили підходи до реформування системи охорони держкордону, читайте на 4-й стор. в інтерв’ю голови Держприкордонслужби генерал-лейтенанта Віктора Назаренка.