Урочистою лінійкою розпочалися святкові заходи з нагоди 50-річчя Донецького національного університету у Вінниці (через бойові дії на сході ДонНУ у жовтні минулого року переміщено до міста над Бугом). При вході до головного корпусу вузу відкрито пам’ятний знак — троянду з кованого металу.

— Донецьк у всі часи славився як місто троянд, — розповів кореспонденту «Голосу України» керівник прес-центру ДонНУ Сергій Бондаренко. — Саме символ нашого міста даруємо громаді Вінниці за те, що підтримали наш заклад у нелегкий для нього час, надали приміщення для двох навчальних корпусів, частину місць у гуртожитках для студентів і викладачів. Не менш важливою є моральна підтримка колективу громадою Вінниці, керівництвом міста й області.
На урочистому засіданні Вченої ради університету зачитали постанову Ради Міністрів колишнього Союзу під символічним №100 від 28.05.1965 року про створення на базі Донецького педагогічного інституту університету, який нині має статус національного і входить до світового рейтингу найкращих вузів планети. Цікавою стала зустріч в аудиторії №303 викладачів і студентів з колишніми випускниками, серед яких були народні депутати України Єгор Фірсов та Олексій Рябчин. З ювілеєм колектив вітав ще один народний депутат від Вінниці, член наглядової ради ДонНУ Олексій Дорошенко. Прибули почесні гості — представники органів влади, громадських організацій, благодійних фондів. Чи не найбільше раділи зустрічі, що було видно по тісних потисках рук, міцних обіймах, колишні випускники університету, які приїхали до Вінниці з різних міст країни.
— Вінниця стала для нас другою домівкою, і навіть якщо ми знову повернемося у Донецьк, а я в цьому не маю сумніву, не припинимо зв’язків з містом над Бугом, тут збережемо філіал університету, — наголосив ректор ДонНУ Роман Гринюк.

Вінниця.

 

Викладачі найстарішого філологічного факультету біля пам’ятного знаку.

Фото автора.