На фасаді Трудолюбівської школи, що у Миргородському районі на Полтавщині, урочисто відкрили меморіальну дошку загиблому в зоні АТО землякові Петру Федоряці. 

Він вирушив на схід захищати Україну ще у березні минулого року. Був артилеристом, воював у складі 25-ї повітряно-десантної бригади. Загинув смертю хоробрих торік наприкінці липня під час танкової атаки ворога на колону десантників поблизу Шахтарська...
Тоді відійшла у вічність надзвичайно світла людина. Після закінчення вишу Петро Федоряка починав свою трудову діяльність за фахом — як шкільний учитель математики та інформатики. Мав неабиякі успіхи на педагогічній ниві, його досвід вивчали на обласному рівні. Однак півтора десятиліття тому змінив костюм учителя на... робочий одяг коваля. За цей час став неперевершеним майстром, його ножами та клинками захоплювалися не лише в Україні. Справжню дамаську сталь він гартував у звичайній сільській кузні.
Присутні на урочистостях з нагоди відкриття меморіальної дошки наголошували: вчителя, коваля, патріота України Петра Федоряку люди ніколи не забудуть.

Полтавська область.