Росія має зробити все для реалізації Мінських домовленостей, однак це не призведе до скасування санкцій, запроваджених проти Москви з огляду на окупацію Криму. Про це днями заявив представник Державного департаменту США Джефф Ратке, передає «Інтерфакс-Україна». На питання журналіста про те, чи залишаться чинними економічні обмеження, запроваджені у зв’язку з анексією півострова, він відповів: «Так, усе правильно». Це питання виникло після виступу віце-президента США Джо Байдена минулої п’ятниці у Вашингтоні, коли Байден заявив, що Сполучені Штати повинні зберігати санкції, що діють проти Росії, до тих пір, поки не будуть виконані всі пункти Мінських домовленостей.

 

 

Водночас королева Великобританії Єлизавета ІІ (на знімку) заявила, що її уряд продовжить тиснути на Росію до повного виконання Мінських угод. Про це йшлося під час офіційного відкриття сесії британського парламенту, інформує «Радіо Свобода». «Мій уряд продовжуватиме чинити тиск на Росію з вимогою поважати дотримання територіальної цілісності й суверенітету України і наполягатиме на повній реалізації Мінських домовленостей», — ствердила Єлизавета ІІ.
Вона також торкнулася теми референдуму про членство Великобританії в ЄС. За її словами, волевиявлення відбудеться до кінця 2017 р. До того часу Великобританія проведе нові переговори про членство країни в ЄС і буде домагатися реформування Євросоюзу з тим, щоб він служив інтересам усіх членів.
Тронна промова традиційно зачитується британським монархом у ході церемонії відкриття сесії парламенту наступного скликання. Нагадаємо, на виборах 7 травня перемогу здобула Консервативна партія на чолі з чинним прем’єр-міністром Девідом Кемероном, який збереже свою посаду і в наступному уряді. Провести референдум про членство в ЄС було однією з передвиборних обіцянок консерваторів. Водночас ця політична сила традиційно непримиримо ставиться до агресії Росії в Україні.

Фото з сайту www.royal.gov.uk