Кількість жертв аномальної спеки в Індії щодень зростає. Якщо на початок тижня йшлося про 500 загиблих, то вже під кінець називають інші цифри: від 1200 до 1400 смертей від перегріву.

Щоправда, температура трохи зменшилася, і нині стовпчик термометра вдень показує від 40 до 45 градусів. Лікарні працюють у надзвичайному режимі: туди везуть величезну кількість людей, що постраждали від спеки. «Лікарня знеструмлена від десятої ранку... Двом пацієнтам доводиться ділити одне ліжко. І ніхто цим не переймається», — цитує місцевого мешканця Euronews.
Лікарям заборонили брати вихідні та відпустки. У великих містах влада встановила пункти роздачі питної води, чаю чи соку, щоби зменшити кількість випадків зневоднень.

До речі

Зазвичай травень вважають найспекотнішим місяцем в Індії. Але цьогоріч температура вперше перевищила середньостатистичну норму для сезону на 7 градусів. Окрім того, експерти звертають увагу, що сезон спеки щорік стає довшим — це є наслідком глобального потепління. На жаль, наступний тиждень не принесе жаданої прохолоди.