Пам’ятний знак на честь Героя України льотчика Костянтина Могилка відкрито на його могилі у селі Пирогово під Вінницею у річницю загибелі пілота.

Вінничанин Костянтин Могилко трагічно загинув торік 6 червня під Слов’янськом. Пілотований ним літак АН-30 бригади транспортної авіації Повітряних сил підбили терористи. Палаюча машина могла впасти на місто. Костянтин Могилко дав команду екіпажу залишити борт, а сам до останнього не випускав з рук штурвал. Ціною власного життя відвів літак за межі населеного пункту. Як пізніше пояснили фахівці, Могилку не вистачило якихось десяток секунд, щоб приземлити машину на озеро. Літак вибухнув на підльоті до землі.


Пам’ятний знак виготовили за сприяння особового складу частини, в якій служив Костянтин Могилко. Вшанувати пам’ять Героя приїхали його побратими, керівний та особовий склад командування Повітряних сил, керівники міста та області, прийшли рідні, друзі, знайомі.


Під час відкриття знака над головами присутніх пролетів літак. Цей політ здійснив учень Могилка, до речі, теж вінничанин, підполковник Олексій Лук’янов.


Указом Президента України № 545 від 20 червня 2014 року командиру транспортної авіаційної ескадрильї «Блакитна стежа» 15 бригади транспортної авіації підполковнику Могилку Костянтину Вікторовичу присвоєно звання Герой України (посмертно). Один з літаків названо його іменем.


Вінницька область.

 

Під час відкриття пам’ятного знака на честь Героя України Костянтина Могилка.


Фото надано прес-службою Повітряних сил.