Національний інститут раку оприлюднив на своєму сайті інформацію про всі ліки, наявні на його складах. Як повідомили «Голосу України» у прес-службі установи, відтепер кожен хворий зможе зайти на її сайт та перевірити наявність необхідних йому ліків.

Це зроблено з метою упередження корупції та перепродажу препаратів хворим. Відтепер кожна людина може перевірити, що саме та в якій кількості закуповує та витрачає інститут. Він — перша державна медична структура, яка пішла на цей крок і зробила публічною та прозорою інформацію про наявні в установі ліки.
«Ми провели аудит усіх ліків на складах інституту, щоб розуміти, що взагалі є і в якій кількості, — розповідає нещодавно призначений новий директор Інституту раку доктор медичних наук Олена Колесник. — Адже за керівництва мого попередника ліки розкрадалися та невідомо як і в якій кількості закуповувалися».
Як повідомлялося, в лютому Міністерство охорони здоров’я звільнило скандального керівника Інституту раку Ігоря Щепотіна, на якого, за наявною інформацією, наразі заведено кримінальну справу. Нового директора Національного інституту раку обирали через відкритий та прозорий конкурс. Слід зазначити, що, за даними «Вісника державних закупівель», у 2014 році Національний інститут раку витратив на ліки та медичні вироби майже 43,5 мільйона гривень.