Під заступництвом Святого Миколая на суднобудівних заводах міста-верфі побудовано понад 2000 кораблів і суден: фрегатів, броненосців, міноносців, авіаносців, підводних човнів.

Серед особливостей і конкурентних переваг рідного міста миколаївці називають розгалужену транспортну систему, сучасні морські й річковий порти, наявність кваліфікованих робочих кадрів, велику кількість малих підприємств, розвинену інфраструктуру, досвід роботи з великими іноземними інвесторами, бажання й готовність міської влади до співробітництва на благо процвітання міста портовиків і корабелів.


За словами міського голови Юрія Гранатурова, у дні Революції Гідності миколаївці, що мають відмінну від жителів Центральної й тим паче Західної України ментальність, перші вивісили найбільший у країні національний прапор, підтвердивши, що Миколаїв — українське місто, а Україна — єдина й неподільна країна. Працюючи з активістами, представниками політичних сил і партій, міська влада не допустила протистоянь і згуртували жителів.


Сьогодні, як ніколи, миколаївці почуваються соціально захищеними. Тільки в останні роки в місті добудовано величезний — на 300 місць — дитячий садок, віднесений уже, було, до довгобуду, відкрито новий кардіологічний центр. Ні на крок не відступаючи від соціальних стандартів, забезпечено безплатне харчування для учнів початкової школи, завершено всі соціальні програми, які очікували своєї реалізації.

 

Державне підприємство «Миколаївський морський торговельний порт».

 

Миколаївська міська рада.