На позачерговій конференції Донецької обласної спілки Національної спілки журналістів України ухвалено рішення перенести офіс організації з Донецька до Маріуполя. Це пов’язано з неможливістю продовжувати роботу в окупованому місті: приміщення, в якому раніше розташовувалася організація, було захоплено бойовиками, а потім зруйновано. Багато журналістів були вимушені виїхати з міста.


— Ми оновили склад правління, затвердили новий склад секретаріату й ревізійної комісії, прийняли шістьох молодих колег, — розповів «Голосу України» голова обласної спілки НСЖУ Олександр Бриж. — Тепер офіс розташовується в редакції газети «Приазовский рабочий», головного редактора якої Миколу Токарського обрано заступником голови обласної спілки.


За минулий рік організація зазнала втрат, пов’язаних із захопленням редакцій, тиском на журналістів, арештами проукраїнських активістів бойовиками. За порушення статуту організації й Конституції України із НСЖУ рішенням конференції виключено 12 членів. Серед них — «міністр інформації «ДНР» Олена Нікітіна, заступник «голови спілки журналістів «ДНР» Олександра Самсонова, «військовий кореспондент «ДНР» Геннадій Дубовий, який прославляє у своїх репортажах лідера бойовиків «Моторолу», заслужений журналіст України Володимир Безродний, завідувач кафедри журналістики Інеса Артамонова (обоє працюють у так званому Донецькому національному університеті «ДНР») та інші.


Представників місцевих, обласних і українських ЗМІ привітав міський голова Юрій Хотлубей. Він подякував журналістам за високий професіоналізм і наголосив, що саме завдяки їхній чіткій громадянській позиції й патріотизму змінюється громадянська думка жителів Маріуполя, а також триває процес «українізації». 


«Об’єктивна, чітка оцінка з громадянською позицією дають змогу зміцнювати стабільність і порядок у нашому місті», — сказав міський голова.


Маріуполь 


Донецької області.