Комітет з питань транспорту і зв’язку рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому зміни до Закону «Про морські порти України» (щодо забезпечення безпеки торговельного мореплавства).

Цей проект, за словами авторів Юрія Крука (група «Економічний розвиток») та позафракційного Ігоря Рибакова, розроблено з метою приведення вітчизняного законодавства до міжнародних норм, якими введено таке поняття, як «безпека судноплавства України».

Згідно з поданим законопроектом, «безпека мореплавства — це такий стан торговельного мореплавства, за якого забезпечується належний рівень захищеності людського життя і здоров’я та водного середовища, а також збереження (охорони) майна».

На думку членів комітету, прийняття цього проекту сприятиме безпеці торговельного мореплавства в зоні відповідальності держави Україна.

Водночас Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією у своєму висновку зауважив, що в проекті не виявлено корупціогенних факторів — документ відповідає вимогам антикорупційного законодавства.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.