У Львові відбулось виїзне засідання Комітету Верховної Ради з питань бюджету, на якому розглянули важливе для регіону питання фінансування медичної галузі. Народні депутати також відзначили позитивну динаміку наповнення місцевих бюджетів в умовах децентралізації.


«П’ять місяців роботи засвідчили, що є позитивна динаміка наповнення місцевих бюджетів. Стратегічний напрям обрано правильно. До державного бюджету має йти максимум 20 відсотків коштів, а решта — 80 відсотків — має залишатися на місцях», — переконаний перший заступник голови парламентського Комітету з питань бюджету Василь Амельченко.


Голова Львівської ОДА Олег Синютка розраховує на те, що область отримає стабільне фінансування, зокрема медицини. Ідеться про виділення коштів на реконструкцію Львівського онкологічного центру (15 мільйонів гривень) та на ремонт Львівської обласної клінічної лікарні (30 мільйонів гривень). Особливу увагу народні депутати звернули на проблему реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру. Учасники засідання вирішили звернутися до Міністерства фінансів із пропозицією перенести на третій квартал цього року надання 45 мільйонів гривень із держбюджету на будівельні роботи з відновлення перинатального центру, щоб область встигла до кінця року освоїти ці кошти.


Серед підтриманих під час засідання комітету пропозицій також ідеться про виділення Львівщині з держбюджету 45 мільйонів гривень на погашення кредиторської заборгованості минулих років та збільшення обсягів субвенцій на освіту, охорону здоров’я і надання додаткового ресурсу для інших галузей бюджетної сфери.


Львівська область.