Військова служба правопорядку (ВСП) ЗС України конфіскувала у медиків шостої роти другого батальйону 93-ї бригади вантажний автомобіль ЗІЛ-130, який у січні нинішнього року подарував керівник популярного гурту «ТіК» заслужений артист України Віктор Бронюк.

— Міністр оборони пан Полторак має знати про факт протиправних дій його підлеглих, — каже Віктор Бронюк. — Півроку автомобіль служив вірою і правдою на передовій. Ми придбали його за власні кошти. Коли щось виходило з ладу, волонтери купували запчастини, передавали їх медикам і автомобіль ставили на «ноги». І раптом дізнаємося, що машину конфіскували.


У прес-службі гурту розповіли, що спершу автомобіль відправили на штрафмайданчик. Сталося це 10 червня у Красноармійську Донецької області. Працівники ВСП мотивували затримання необхідністю перевірки документів. Пізніше медики дізналися, що автомобіль розібрали на запчастини.


— Мені дуже неприємна вся ця ситуація, — повідав Віктор Бронюк. — Ми намагаємося допомагати бійцям, збираємо гроші, щоб забезпечити їх необхідним, чим насправді має займатися держава, а тут виходить, що вся ця допомога потім невідомо куди зникає. І це не поодинокий випадок. Ми вже мали ситуацію, коли машину, яку привезли з Вінниці, забрала служба ВСП і транспортний засіб безслідно зник. Якщо таке відбувається всередині армії, про який бойовий дух можна говорити?!


Автомобілю з високою прохідністю медики дали назву «Годзілла». Транспортний засіб прийшов до них з дообладнаною грубкою для опалення. Взимку у польових умовах це був зручний мобільний медичний пункт. Нині, у час так званого перемир’я, авто на передову не відправляли. Берегли до зими.


В інформації, яку поширив «ТіК», йдеться про те, що сліди «Годзілли» все-таки вдалося знайти. Із штрафмайданчика машину забрали в бригаду. Однак заступник командира з технічної частини не повернув медикам їхній транспорт. Мало того, автомобіль пустили на запчастини: зняли новий радіатор, коробку передач, колеса... Медики залишилися без зручного і надійного мобільного пункту.


Вінницька область.