У Вінниці вручили нагороди рідним шістьох захисників Донецького аеропорту. Орденами «За мужність» (посмертно) нагороджено «кіборгів»: лейтенанта медичної служби Олександра Кондратюка, старшину Юрія Осаулка, сержанта Анатолія Буйлука, молодшого сержанта Сергія Зулінського, рядових Леоніда Шевчука та Дмитра Франишина. Разом з орденами, які отримали дружини, діти та батьки загиблих, вручили й іменні кортики. Церемонія нагородження, у якій взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко та заступник міського голови Вінниці Андрій Рева, відбулася у Будинку офіцерів під час закриття фотовиставки «Пекельний аеропорт» відомого фотокореспондента Сергія Лойка.
Дружина начальника медичної служби одного з підрозділів 95-ї аеромобільної бригади Олександра Кондратюка Мирослава нагороду отримувала разом з маленькою донечкою. Жінка каже, до останнього сподівалася, що чоловік у полоні, бо спочатку його прізвище значилося у списках зниклих безвісти. Аж поки побратими не розповіли про те, як загинув відважний лейтенант.
— Мені сказали, що Саша, щоб не здатися у полон, підірвав себе гранатою, — не стримує сліз молода вдова. — Разом з ним загинули четверо сепаратистів. Коли приїжджав додому, казав, що ніколи не здасться без бою. Так і зробив.
— Поки ми, побратими загиблих, живі, підтримуватимемо родини хлопців, які віддали життя за Україну, — каже заступник командира окремого десантно-штурмового батальйону Роман Смішний.
Під час захисту Донецького аеропорту боєць отримав поранення, досі продовжує лікування.
Загалом уже 132 мешканці Вінниччини поклали свої голови на Донбасі, захищаючи суверенітет і незалежність держави.

Вінницька область.