У середу пізно ввечері міністри фінансів 19 країн єврозони знову перервали переговори з делегацією Греції про надання їй фінансової допомоги. Вони і представник МВФ вимагали від Афін скоротити соціальні витрати, на що одержали відмову й запевнення: підвищення податків на розкіш і ПДВ на певні групи товарів перекриють їх.

Нагадаємо, Греція повинна 30 червня виплатити МВФ 1 млрд. 600 млн. євро боргу, але не має таких коштів. Того   самого дня закінчується прийнята раніше програма міжнародної допомоги Афінам в обмін на реформи. Без домовленості з кредиторами про умови одержання останнього траншу допомоги за цією програмою на Грецію, швидше за все, чекає дефолт.
Рейтингове агентство Standard and Poor’s уже попередило, що може понизити кредитний рейтинг Болгарії, Македонії, Албанії, Румунії і Сербії, якщо криза в Греції зачепить і їх банківські системи. В цих країнах грецькі банки мають свої філії. Якщо Греція вирішить вийти з єврозони або оголосить дефолт, то і її дочірні банки в балканських країнах стануть банкрутами. В Болгарії це попередження спричинило паніку. Люди поспішають зняти свої гроші з рахунків у філіях грецьких банків до 30 червня. Такий само нездоровий ажіотаж спостерігається і в сусідніх Македонії та Сербії.