Позачергова сесія Волинської обласної ради схвалила проект Перспективного плану формування територій громад.

Напередодні Перспективний план формування територій громад детально, протягом п’яти годин, обговорювали на Дні депутата обласної ради. Його вирішили провести спільно із засіданням координаційної ради органів місцевого самоврядування, запросивши до участі голів районних рад і райдержадміністрацій, окремих сільських голів.
Офіс реформ пропонував створити в області 68 укрупнених громад. Виникли питання стосовно того, що на території Шацького і Старовижівського районів планували створити лише одну громаду. У Маневицькому, який територіально найбільший, замість двох громад запропонували створити щонайменше п’ять. Були запитання і в інших представників районів, приміських сільських громад. Та виникав сумнів, чи зможуть депутати на сесії прийняти зважене рішення?

Однак на сесії відбулася коротка конструктивна розмова, яка завершилася результативним голосуванням. Один з авторів проекту заступник голови ОДА Сергій Кошарук (на знімку) повідомив, що враховано майже всі пропозиції, висловлені під час Дня депутата.
Загалом згідно із затвердженим сесією проектом Перспективного плану на Волині пропонується створити 74 самодостатні громади замість наявних нині 412. Відповідно до методики в області мало б бути лише 37 громад. Однак остаточні рішення, переконаний голова ОДА Володимир Гунчик, ще попереду. Головне, на його думку, щоб реформа принесла бажані результати і зробила життя людей зручнішим.

Волинська область.