«Україна сподівається на тверду підтримку в боротьбі за демократичні цінності і висловлює велику подяку за практичну допомогу з боку Люксембургу на цьому шляху», — заявила заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд у рамках зустрічі з міністром закордонних справ, міністром з питань імміграції та притулку Великого Герцогства Люксембург Жаном Ассельборном (на знімку ліворуч).

Сторони обмінялися думками з приводу складної безпекової ситуації з огляду на тривалу збройну агресію Російської Федерації, обговорили подальші кроки на шляху реформування нашої держави. Особливі акценти — на проведенні конституційної реформи, децентралізації, підготовці до місцевих виборів та боротьбі з корупцією.
За словами О. Сироїд, «зміни в Основний Закон — непростий процес, у якому варто знайти консенсус задля збалансування владних повноважень», що реально вплине на проведення децентралізації. Парламентарій висловила подяку за ратифікацію Люксембургом Угоди про асоціацію України з ЄС. У зустрічі також брали участь Надзвичайний та Повноважний Посол Великого Герцогства Люксембург у Чеській Республіці (за сумісництвом в Україні) Мішель Праншер-Томассіні та почесний консул Великого Герцогства Люксембург в Україні Микола Новіков.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.