Область завершила будівництво фортифікаційних споруд у зоні АТО. За три місяці над оборонним валом, завдовжки понад сто кілометрів, створили 27 об’єктів, на що з держбюджету було витрачено 47 мільйонів гривень.
У результаті було побудовано складний комплекс із опорними пунктами й інженерними захисними засобами, окопами та спеціальними укриттями для техніки й особового складу (на знімку). Як повідомили «Голосу України» в облдержадміністрації, зводили споруди більш як восьмисот будівельників із двадцяти підприємств регіону. Заводи, що поставляли матеріали та залізобетонні конструкції, працювали цілодобово.
Частина об’єктів фортифікації перебувають безпосередньо в зоні бойових дій. Для початку роботи силами ДУ ДСНС було розміновано понад дві тисячі гектарів території. Не раз об’єкти обстрілювалися. Так, 3 червня під час загострення ситуації в Мар’їнці під вогонь потрапили шість об’єктів.
— Будівництво оборонних споруд у зоні АТО доводить, що не все досягається грішми або наказами, — наголосив заступник голови ОДА Микола Зенцев. — Це перш за все відповідальність, патріотизм, управлінська воля й ефективна взаємодія між усіма учасниками процесу. Побудовані об’єкти плановано вдосконалити для підвищення їх обороноздатності.

Фото прес-служби ОДА.