Тільки спільними зусиллями українці зможуть побороти ворога і вийти з кризи. Особливої підтримки потребують діти, чиї батьки нині захищають нашу землю від російської навали. Кілька місяців тому у Львові стартував соціальний мегапроект «Мій тато захищає Україну!». Його мета — психологічна підтримка дітей учасників АТО, залучення їх до активного дозвілля, зокрема, через участь у творчих конкурсах (малюнка, фотографії, поезії) та культурних заходах.

 

Серед співорганізаторів цього заходу були очільники Львівської ОДА, обласні та регіональні підрозділи Міноборони та МВС, продюсерський центр, відомі художники, поети, фотомитці та волонтери. З перших днів проект підтримала й громадська організація «Мала академія літератури і журналістики», яка охоче зарахувала всіх переможців літературно-мистецьких конкурсів до своїх лав.
Учасників проекту з усіх районів Львівщини також запросили на гала-концерт зірок української естради до Львова. Діти зізнаються, що концерт був насичений яскравими емоціями. У кожного залишилися свої враження від побаченого, та ніхто з них, певно, не забуде момент, коли виходив на сцену й співав разом із зірками естради.
Цей чудовий проект підтримали й на Закарпатті. Як повідомляє прес-служба «Малої академії літератури і журналістики», завтра, 3 липня, у мальовничому селищі Міжгір’ї відбудеться урочиста церемонія передачі естафети соціального проекту «Мій тато захищає Україну!» та запалення ватри дитячої творчості на ХІІ Міжнародному фестивалі юних поетів і прозаїків, журналістів, митців фото і малюнка, авторської пісні та літературно-мистецьких композицій «Рекітське сузір’я-2015».

Львівська область.

Фото надані Романом Матвіюком та прес-службою «Малої академії літератури і журналістики».