Рішенням нижньої Палати представників Японії нинішню сесію парламенту продовжено на 95 днів — аж до 27 вересня. Це рекордна тривалість сесії за час дії нинішньої конституції країни. 

Причина відмови від відпочинку полягає в тому, що депутати не встигають розглянути низку важливих для держави рішень та законопроектів, ухвалених урядом. Серед них — пакет законів про зміцнення безпеки держави та розширення повноважень Національних сил самооборони.
Як вже повідомляв «Голос України», урядові законопроекти щодо посилення безпеки держави надають право японським силам самооборони у виключних випадках брати участь у військових діях за межами країни, а також допускають застосування ними зброї, якщо виникає загроза існуванню країни та безпеці населення. Законопроекти передбачають можливість використання зброї для звільнення японських заручників. «Новий закон стане гарантом безпеки для японських громадян», — запевнив прем’єр-міністр Шіндзо Абе, виступаючи в парламенті з цього питання. Чимало експертів вважають, що намагання влади в швидкі терміни ухвалити закони про зміцнення безпеки держави, крім іншого, спричинено також агресією Росії щодо України та анексією Криму.

Токіо.