Голова Верховної Ради Володимир Гройсман у середу провів засідання Ради коаліції за участю представників профспілок та урядовців. Це вже не перша зустріч у такому форматі, і представники профспілок у цілому позитивно оцінили діалог із керівництвом парламенту.

Було відзначено, що домовленості про внесення низки законопроектів, ініційованих профспілками, до порядку денного сесії, які було досягнуто на попередній зустрічі, виконано. Нині ж обговорювали стан розгляду цих законопроектів у комітетах і ступінь їх готовності до внесення на голосування.
Учасники наради ухвалили рішення щодо розгляду в першому читанні законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання соціальних послуг) (реєстр. № 2245).
Також парламентський Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення поінформував про готовність розглянути законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо відновлення повного обсягу пенсійного забезпечення для працюючих пенсіонерів) (реєстр. № 2698).
За підсумками дискусії Володимир Гройсман дав низку доручень профільним комітетам і апарату Верховної Ради щодо прискорення розгляду інших ініційованих профспілками законодавчих актів і закликав усіх учасників до пошуку узгодженого рішення.
Голова Верховної Ради також заявив, що звернеться до Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням провести термінову нараду урядовців і профспілкових лідерів, щоб обговорити відповідні законопроекти.

Прес-служба Верховної Ради України.