Україна позиватиметься до Російської Федерації через трибунал з морського права з вимогою відшкодування втрат через незаконну анексію Криму. Відповідне доручення від прем’єра Арсенія Яценюка під час колегії Міністерства інфраструктури отримав заступник міністра Юрій Васьков, котрий повідомив, що до окупації Криму частка доходів від кримських портів у загальних доходах адміністрації морських портів становила майже 8 відсотків, а в загальному обсязі вантажопереробки — близько 10 відсотків.

Крім того, глава уряду акцентував увагу керівників міністерства на інформації, що частина суден, які заходять до Криму — на українську територію, яка поки що окупована Росією, — згодом безперешкодно заходить на інші українські території. «Вони там прапорці міняють і безперешкодно заходять у наші порти», — сказав прем’єр та звернувся до заступника міністра з вимогою встановити чіткий контроль за такими суднами. «Це має бути у вашій компетенції. Ще раз хочу нагадати, що це порушення міжнародного права, тому міністерство повинне активно штрафувати за таке порушення», — підкреслив А. Яценюк.
Прем’єр також повідомив, що він очікує реакції Генеральної прокуратури по звільненим за результатами службових розслідувань посадовцям. Він, зокрема, нагадав, що підписав розпорядження уряду про відсторонення керівника Державіаслужби Дениса Антонюка та дав доручення невідкладно провести відповідне службове розслідування. «В рамках цього службового розслідування прошу запросити всі авіакомпанії, які брали участь у конкурсі. В тому числі компанію «Атлас Джет», яка повинна публічно сказати: вважає, що цей конкурс сфальшований чи ні», — наголосив глава уряду та додав, що готовий до прийняття жорстких рішень. Те саме стосується й інших звільнених урядом осіб, «по яким були проведені службові розслідування, але які чомусь до сьогодні ще не сидять у тюрмі». А. Яценюк, зокрема, чекає належної реакції Генпрокуратури щодо звільненого керівника Державної фінансової інспекції та звільненого учора рішенням парламенту міністра екології та природних ресурсів. 

Дослівно

Арсеній Яценюк: «Тільки ти починаєш когось звільняти, тільки ти починаєш розслідувати їхню корупційну діяльність, вони зразу стають всі «борцями з корупцією». Вони, виявляється, боролися з корупцією. Правда, тихо і про це ніхто не знав».