Після емоційної заяви лідера депутатської фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрія Луценка про те, що він іде з цієї посади, поступово стає зрозуміло, що всі залишаться на своїх місцях, бо його не відпускають ані однопартійці, ані Президент. Та й сам Юрій Віталійович готовий працювати й надалі.

Заява Ю. Луценка про відставку з посади керівника найчисельнішої пропрезидентської фракції у парламенті з’явилася одразу після голосування за скандальний закон про реструктуризацію валютних кредитів (№1558-1), за який натиснули кнопку «за» 72 депутати з фракції «Блоку Петра Порошенка». Хоча фракцією було ухвалено рішення не підтримувати законопроект. «Голосування на поталу популізму, напад псевдолюбові до народу коштували б 90 мільярдів гривень українській фінансовій системі, — пояснив Ю. Луценко. — Це стільки ж, скільки становить військовий бюджет України». Мало того, політик висловив думку, що голосування у сесійній залі минулого четверга стало «вже не черговим дзвінком, а гучним набатом по ефективній коаліції» і «якщо парламент не здатний проводити реформи, він не потрібен країні». Водночас він наголосив, що, за даними соціологічних опитувань, лише 15 відсотків респондентів виступають за розпуск парламенту. Тобто всі чудово усвідомлюють, що цей парламент на порядок кращий за попередній і треба дати шанс йому працювати.
А в коментарі журналістам Ю. Луценко заявив, що «ресурс коаліції не вичерпано», «парламент має працювати», а він особисто «готовий керувати командою», проте «не готовий відповідати за дурість і популізм окремих діячів».
У п’ятницю пізно ввечері відбулася двогодинна зустріч Юрія Луценка із Президентом Петром Порошенком за участю керівництва блоку. Про деталі цієї зустрічі розповів в ефірі одного з телеканалів перший заступник керівника фракції «Блоку Петра Порошенка»у Верховній Раді Ігор Кононенко. Підсумок зустрічі: ані Президент, ані фракція не відпускають Луценка з посади керівника фракції, висловлюючи йому довіру.
— Я так думаю, що це досить емоційна заява, — сказав І. Кононенко. — Думаю, все буде нормально. Ми будемо його переконувати, і, гадаю, переконаємо. Фракція не відпускає Юрія Віталійовича з посади керівника фракції.
За словами Кононенка, Президент висловив свою підтримку Юрію Луценку як лідеру фракції, як лідеру політичної сили і просив його залишитися на посаді, продовжити очолювати фракцію. І з Луценком було досягнуто домовленості, що цього тижня збереться фракція блоку, після чого голова фракції ухвалить остаточне рішення.
Коли верстався номер, у прес-службі фракції «Блоку Петра Порошенка» ще не могли сказати, коли саме відбудеться засідання фракції щодо Ю. Луценка. Але, безумовно, цього тижня.
Поза тим деякі народні депутати із фракції «Блок Петра Порошенка» зареєстрували у парламенті проект постанови щодо порушення голосування під час розгляду законопроекту про повернення валютних кредитів (№1558-1). Тож не виключено, що в четвер, 9 липня, може відбутися позачергове засідання парламенту, на якому буде переголосовано скандальний закон №1558-1, а також розглянуто закони про місцеві вибори.