Юнацькі змагання на Кубок України з пішохідного туризму «ЄвроКарпати-2015», які тривали три дні, завершилися біля села Оріховиця, під Ужгородом. Третє місце посіла команда Тернопільського обласного комунального центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді «КРОК», на другому місті — загін з Броварів Київської області, а перемога — за Міжнародним центром дитячо-юнацького туризму зі столиці.

Турнір, у якому взяли участь школярі 2001—2003 років народження, на теренах Закарпаття проходить щороку. Тут відшліфовується майстерність, відбираються перспективні спортсмени для національних збірних команд, котрі потім захищають честь України на міжнародних турнірах.
Одночасно з Кубком «ЄвроКарпати-2015», який розігрували представники восьми областей і міста Києва, відбувалася і відкрита першість Закарпаття, повідомили у прес-службі ОДА. Серед команд-учасниць п’ять представляли наш край, зокрема, Рахівський, Свалявський, Іршавський, Хустський і Ужгородський райони, решта — інші регіони України. Приїхали, зокрема, юні спортсмени з Волині, Запорізької, Донецької, Тернопільської, Рівненської, Хмельницької, Київської областей і міста Києва.
Першого дня учасники стартували командами, долаючи смуги перешкод. Кращими на цій дистанції виявились кияни, а із закарпатців — іршавська команда. Наступного дня змагання проходили в особистому заліку. Переможцями також стали хлопці й дівчата з Міжнародного центру дитячо-юнацького туризму м. Києва. У чемпіонаті Закарпаття кращими були представники Хустської та Іршавської районних станцій юних туристів. У завершальний третій день відбулися змагання на довгій комплексній дистанції «Крос-похід». Перемогу на цій дистанції, протяжністю п’ять кілометрів, здобула команда Броварського районного центру туризму Київської області, а серед закарпатських команд кращою була іршавська 
команда.

Ужгород.

Фото надане прес-службою облдержадміністрації.