В Афінах лідери грецьких політичних партій, які мають своє представництво в парламенті (СІРІЗА, «Незалежні греки», «Нова демократія», ПАСОК і «Потамос») за присутності президента Прокопіса Павлопулоса підписали угоду про нові пропозиції Греції кредиторам. Учора прем’єр-міністр Алексіс Ципрас представив їх єврогрупі та кредиторам. Головне, що наголошується у політичній декларації, Греція не розглядає в принципі вихід з фінансової єврозони й дає повний карт-бланш главі уряду на ведення важких переговорів з Європою.
Як повідомив голова партії «Незалежні греки» і міністр оборони в коаліційному уряді Панос Камменос, до будь-якої угоди з кредиторами буде внесено обов’язковий пункт про реструктуризацію грецького боргу. На жаль, він не розкрив, що нового запропонував уряд кредиторам.
Тим часом у Греції нині відчувається гостра нестача готівкових коштів, тому банки не провадять ніяких фінансових операцій, а готівку видають тільки пенсіонерам. У банкоматах власники дебітних і кредитних карт можуть одержати лише по 60 євро на день. Міський транспорт Афін продовжує безплатно перевозити громадян, бо в людей не вистачає грошей навіть на оплату проїзду. Не змінилася і ситуація в магазинах, де з полиць зникають продукти тривалого зберігання. Люди запасаються борошном, рисом, макаронами, консервами й спиртним на випадок провалу переговорів із кредиторами й автоматичного припинення членства країни в зоні євро.
Пересічні люди вважають, що в неділю в країні відбувся не референдум, а акт масового самогубства.