Після референдуму у Греції японський уряд та центральний банк проаналізували ймовірний вплив його результатів на економіку Країни вранішнього сонця. Генеральний секретар уряду Йошіхіде Суґа в понеділок запевнив, що вплив грецьких подій буде несуттєвим. У такому самому дусі виступив і президент центрального банку Японії Харухіко Курода. «Безпосередні економічні та фінансові відносини між Японією і Грецією обмежені. Однак уряд і представники Банку Японії провели переговори для забезпечення гнучкого і м’якого реагування економіки країни на будь-які зміни на ринку», — повідомив він у своїй заяві.
Утім, самі події були менш заспокійливі, ніж слова високопосадовців. Токійська фондова біржа відкрилася падінням котирувань. Індекс Nіkkeі, який розраховується як середнє арифметичне вартостей акцій 225 найбільших компаній, знизився на 1,68%. У першу ж годину роботи біржі євро подешевшав на дві єни, зросла єна і стосовно долара.
Не тільки Токійська, а й інші азійські біржі закрилися того дня на точці падіння. Якщо в Токіо зниження становило 2,08%, то в Сеулі — 2,4%, у Гонконзі — 3,26%. Однак у вівторок ситуація стала поліпшуватися. Уже на початку роботи біржі зросли акції провідних японських компаній. Аналітики вважають, що учасники ринку, детальніше проаналізувавши вплив на свої економіки референдуму в Греції, дійшли висновку, що поки серйозних небезпек немає.

Токіо.