Голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч із послами країн «великої сімки» та співробітником Представництва Європейського Союзу в Україні.

Основною метою ініційованої Г. Гопко зустрічі стало обговорення ініціативи «великої сімки» щодо створення міжнародної групи підтримки на рівні послів, акредитованих у Києві, яка допоможе Україні реалізовувати реформи та боротися із корупцією.
Голова комітету детально поінформувала про законотворчу роботу Верховної Ради України, яка спрямовується на створення необхідної правової бази для імплементації нагальних внутрішніх реформ. У зв’язку з цим було наголошено на значному прогресі в розробці та ухваленні необхідних законодавчих актів, якого вдалося досягти з моменту проведення останніх парламентських виборів у жовтні минулого року. Учасники зустрічі з українського боку високо оцінили надання країнами «великої сімки» значної політичної та фінансової допомоги, яка відіграє особливо важливу роль в умовах боротьби з російською агресією на сході України. Було також наголошено на необхідності збереження режиму санкцій щодо Російської Федерації, запровадженого після незаконної анексії Автономної Республіки Крим та початку воєнної агресії на території частин Донецької та Луганської областей. Учасники зустрічі наголосили на нагальній потребі у виробленні комплексного плану «великої сімки» для масштабної модернізації України.
На думку послів країн «великої сімки», Україна сьогодні проходить один із найвідповідальніших і найскладніших періодів розвитку. Агресія Росії свідчить про те, що вибір українського народу на користь європейського вектора розвитку був правильним. Іноземні дипломати також зазначили, що країни «великої сімки» надавали і готові  надалі надавати Україні усю необхідну політичну, фінансову, консультативну допомогу, оскільки успіх у проведенні внутрішніх реформ та зміна життя пересічних українців на краще є спільною відповідальністю України і світової спільноти. Учасники зустрічі погодилися з тим, що врегулювання ситуації на території частин Донецької та Луганської областей має відбуватися винятково мирним шляхом, з повагою до політичних рішень, досягнутих у рамках Мінського формату.
За результатами зустрічі її учасники домовилися продовжити практику організації таких зустрічей на рівні профільного комітету українського парламенту і на рівні інших зацікавлених комітетів Верховної Ради України.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради.