Часткову компенсацію за кредити на придбання доїльних установок та холодильного обладнання отримають індивідуальні власники корів та фермери на Вінниччині.

Депутати облради на позачерговій сесії внесли зміни до «Програми розвитку особистих селянських та фермерських господарств» — доповнили документ рішенням про виділення двох мільйонів гривень на підтримку селян, які займаються тваринництвом.
— Це цільова допомога на часткову компенсацію відсоткової ставки та тіла кредиту на придбання доїльного обладнання та холодильних установок для тих, хто утримує у своєму господарстві п’ятеро і більше корів, —каже директор департаменту фінансів Вінницької облдержадміністрації Микола Копачевський. — Без машинного доїння, без холодильних установок неможливо досягти високої якості молока, тому його закуповують як несортове. І навпаки, завдяки їх використанню отримують сировину вищого ґатунку. Відповідно платять більше. Зрештою, хто користується доїльними установками, у того менше болять руки під час доїння.
Кошти на допомогу індивідуальним власникам корів надано за рахунок перевиконання обласного бюджету в першому півріччі нинішнього року.

Вінницька область.