Співробітники комунальних служб Одеської міськради спільно з фахівцями ДСНС України в Одеській області демонтували бетонну огорожу на ділянці пляжу за адресою Французький бульвар 85/1, яка перешкоджала проходу до моря.
Пансіонат пов’язують з колишнім народним депутатом України Василем Хмельницьким, який на території не проживає, але час від часу прилітає з друзями на вертольоті відпочивати.
Після численних скарг одеситів об’єктом зацікавився очільник Одеської області Міхеіл Саакашвілі, який прибув на місце разом із громадськими активістами.
«Мільярдер перекрив прохід на кращий пляж Одеси широкими стінами, забетонувавши в них бите скло, і пустив по території сторожових псів. Як ми дізналися, він прилітає раз на місяць на вертольоті, а решту часу величезна обгороджена територія пустує. Порушено закони України, що передбачають безперешкодний доступ до берегової лінії, і Кримінальний кодекс України, тому що створено пряму загрозу здоров’ю й життю громадян», — повідомив М. Саакашвілі.
Присутній на місці представник забудовника повідомив, що за парканом справді пансіонат, розрахований на 42 відпочивальників, але він не працює, тому що тривають будівельні роботи. Однак на запитання про те, хто прилітає на вертольоті, чоловік не відповів.
Було вирішено частину огорожі знести. Тепер усі охочі можуть засмагати й купатися на цьому пляжі.

Одеська область.

 

На знімку: знесення огорожі.

Фото автора.