Працівники міліції днями проводили оперативно-профілактичне відпрацювання територій Березнівського, Володимирецького, Дубровицького, Зарічненського, Сарненського та Рокитнівського районів Рівненщини, спрямоване на попередження та припинення правопорушень у сфері надрокористування.
Під час відпрацювання урочища «Ольос», що поблизу села Малий Жолудськ Володимирецького району, понад чотириста агресивно налаштованих громадян із числа незаконних старателів бурштину чинили злісну непокору, ображали нецензурною лайкою працівників міліції. Шарпаючи їх за форму та погрожуючи фізичною розправою, намагалися відібрати в них зброю і завдати тілесних ушкоджень. На неодноразові попередження про припинення неправомірних дій люди не реагували, тому працівники роти міліції прийняли рішення застосувати спецзасоби. Щоб припинити протиправні дії, спецпризначенці використали «Форт-500» для стрільби гумовими кулями. Лише після цього натовп розійшовся, інформує СЗГ УМВСУ в Рівненській області.
— Четверо порушників віком від 21 до 34 років отримали незначні тілесні ушкодження і звернулися по допомогу до районної лікарні, — повідомив начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов. — Після надання медичної допомоги їх відпустили додому.
Це вже не перший «бурштиновий» конфлікт на Поліссі. Зняти напруження, а також сприяти самозайнятості поліщуків міг би закон про видобуток «сонячного каменю», який ніяк не можуть прийняти. Тим часом на тлі здорожчання рівня життя, зростання цін людям на Рівненському Поліссі, де за останні роки не побудовано жодного підприємства, доводиться або їхати у світи на заробітки, або видобувати бурштин. Іншого виходу, щоб вижити й утримувати сім’ю просто немає. Звідси й агресивність. Немає довіри і до міліції, окремі працівники якої теж донедавна були «підв’язані» до незаконного видобутку бурштину.

Рівне.