У вівторок в Афінах Греція почала новий тур переговорів з міжнародними кредиторами про умови третього пакета фінансової допомоги. Як заявив міністр фінансів Греції Евклідіс Цакалотос, уряд країни має намір дотримуватися усіх попередніх домовленостей з Єврогрупою. «У перший день обговорення відбуватиметься на технічному рівні, а вже із середи перемовини вестимуться більш предметно й інтенсивно», — повідомив міністр журналістам.

Він додав, що члени уряду перед початком перемовин обговорили й політичні питання, але не став пояснювати їх зміст. За його словами, найважчим пунктом для Греції буде пенсійна реформа. Але спочатку експерти в кількох робочих групах обговорять можливості проведення подальших реформ у фінансовій системі, лібералізації торгівлі, трудові відносини в держсекторі й проведення приватизації. Після попереднього узгодження усіх питань переговори триватимуть на вищому рівні.


Оглядачі наголошують, що тепер виторговувати вигідніші умови отримання кредитів Афіни не зможуть. Бо часу для підписання угоди про нові позики в уряду дуже мало — усе має завершитися до 6 серпня, і лише тоді ЄС, МВФ і ЄЦБ відкриють кредитні лінії для одержання країною нової фінансової допомоги.