Тимчасовий повірений у справах Норвегії в Україні Річард Нюгорд Скарборо перебуває з робочою поїздкою на Закарпатті. Низка компаній з цієї країни має намір вкласти інвестиції в економіку області. Дипломата прийняв голова ОДА Геннадій Москаль. Високий гість поцікавився, які кроки робить обласна влада у напрямку залучення потенційних інвесторів і чи стабільна ситуація на Закарпатті після мукачівських подій.

— Тільки-но до вас звертатимуться інвестори, «тягніть» їх сюди, — сказав керівник області дипломату.


Водночас Геннадій Москаль запевнив представника Норвегії: «Даємо гарантії, що вкладеним інвестиціям нічого не загрожуватиме». Що стосується мукачівських подій, то керівник Закарпаття коротко поінформував: «Це незаконне угрупування, яке застосувало зброю, вивезену з АТО, при розбірках із місцевими кланами. На сьогодні встановлені факти цього злочину, відповідні матеріали направлені в прокуратуру. Влада не втручається у процес слідства».


Не обійшли увагою на зустрічі й питання контрабанди. Геннадій Москаль зауважив, що вона б не розквітла до таких масштабів, якби з боку ЄС також не було «вікна», через яке її безперешкодно запускають.

Закарпатська область.