Залізничний міст на ділянці між станціями Сартана й Маріуполь, зруйнований 23 грудня минулого року внаслідок теракту, буде відновлено протягом трьох місяців. Вартість робіт, які планують виконати, за попередніми розрахунками становитиме понад 12 млн. грн. Фінансування взяла на себе компанія «Метінвест», а підрядником виступить спеціалізована фірма, що має всі ліцензії на виконання таких робіт і величезний досвід у будівництві великих мостів.


Безпеку проведення робіт забезпечує маріупольська міліція. За ініціативи очільника ГУМВС у Донецькій області В’ячеслава Аброськіна спецпідрозділи міліції здійснюють цілодобову охорону об’єкта.


Після введення в експлуатацію міст дасть змогу стабілізувати міжміські пасажирські перевезення, підвищити їхню безпеку й скоротити їх тривалість. Крім того, відновиться інтенсивне сполучення комбінатів імені Ілліча й «Азовсталь» з морським портом, що необхідно для одержання сировини й відвантаження готової продукції. Такі зміни дадуть можливість збільшити відрахування до державного і місцевого бюджетів. Після того як ремонт мосту завершиться, металурги планують разом з Укрзалізницею розпочати поліпшення залізничної колії на ділянці Комиш-Зоря—Волноваха.


Маріуполь
Донецької області.