Румунські та угорські силовики, які контролюють кордон із Україною вздовж території Закарпатської області, констатують: за останні півтора тижня контрабанда фактично зупинилася — руху великих партій тютюнових виробів, як у попередній період, немає. Про це йшлося на зустрічі керівника Закарпаття Геннадія Москаля (на знімку) з представниками митної, прикордонної та поліцейської служб суміжних із Україною регіонів Словаччини, Угорщини й Румунії.

 

 

— Такої ситуації, як за останні десять днів, не було вже багато років, — заявив представник Північно-Альфелдської митної та фінансової варти Угорщини. — Контрабанда фактично зупинилася.
— За останні півтора тижня на кордоні, що межує із Закарпаттям, не було затримано жодного блоку контрабандних сигарет, — повідомив представник прикордонної поліції румунського повіту Сігету Мармацієй. 
Силовики Словаччини відомості щодо руху контрабанди за цей час надати поки що не можуть, оскільки аналізують дані статистики по закінченні кожного місяця.
— Зустріч проводилася в закритому режимі, без ЗМІ, оскільки тривав обмін службовою та оперативною інформацією, — наводить слова Г. Москаля його прес-служба. — Ми домовилися про запровадження спільних патрулювань кордону та щоденний обмін інформацією про порушення. Повністю ліквідувати контрабанду ми не в змозі, але мінімізувати її — нам під силу.

 

Тим часом

Інвесторів зустрінуть з хлібом-сіллю


Розбудова прикордонної інфраструктури та залучення інвестицій — головні теми зустрічі керівника Закарпаття Геннадія Москаля із угорськими дипломатами.
Голова ОДА запевнив закордонних посланців, що обласна влада зацікавлена у розбудові сучасної прикордонної інфраструктури та відкритті нових пунктів пропуску, і наголосив: чекає на всіх потенційних інвесторів з будь-якої держави, крім країни-агресора: «Кожного зустрічатиму з хлібом і сіллю, незалежно від того, скільки робочих місць створить».
На Закарпатті на інвесторів чекає прозорий та чесний бізнес, без корупційних схем, додав очільник ОДА. І запропонував поважним гостям відроджувати добрі традиції: організовувати спільні міжнародні фестивалі, активізувати побратимство міст та суміжних регіонів.


Василь НИТКА.


Закарпатська область.


Фото прес-служби ОДА.