Урочистий випуск двох груп слухачів із числа звільнених у запас військовослужбовців Збройних Сил України, інших силових структур та членів їхніх сімей відбувся в Кіровоградській льотній академії Національного авіаційного університету.

Одна з груп пройшла навчання відповідно до програми здобуття знань та навичок підприємницької діяльності, слухачі другої стали першопрохідцями перенавчання на спеціальність «аварійне обслуговування та безпека на транспорті». Особливістю цих напрямів підготовки є використання норвезького досвіду соціальної адаптації в рамках проекту «Україна—Норвегія». Свідоцтва про закінчення навчання випускникам вручили військовий аташе посольства Королівства Норвегія в Україні капітан 2-го рангу Ханс Петтер Мідттун (на знімку) та начальник Кіровоградської льотної академії Національного авіаційного університету Сергій Неділько.

 


Наразі співпраця зі скандинавськими закладами та організаціями за участю благодійних фондів «Міжнародний фонд соціальної адаптації» та «ЄвроАзія» набирає обертів. Уже створено громадську організацію «Клуб українсько-норвезького партнерства», проведено конкурс проектів курсантів академії, спрямованих на популяризацію Норвегії в Україні.
Також триває спільна робота, спрямована на створення в Кіровоградській льотній академії сучасного навчально-тренувального центру пошуку та рятування.


Кіровоград.


Фото автора.