Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України. Щоб залагодити всі формальності, в абітурієнтів, які відклали цю процедуру на останній день, залишається хіба що субота, адже в неділю приймальні комісії зазвичай не працюють. Чи продовжать для них робочий тиждень, МОН не уточнило.


Тим часом роботу Українського центру оцінювання якості освіти тимчасово зупинено. Керівництво УЦОЯО звинувачують у несанкціонованому втручанні в Реєстр осіб, які пройшли ЗНО, першому заступнику директора УЦОЯО повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 362 КК. З офісу центру вилучено комп’ютерну техніку та окремі носії інформації, що, за словами його працівників, позбавляє УЦОЯО можливості видавати вступникам дублікати сертифікатів чи вносити до документів корективи — наприклад, у разі якщо абітурієнтка вийшла заміж і змінила прізвище.


З огляду на це МОН роз’яснює: «У разі зміни вступником прізвища, імені, по батькові після проходження ЗНО подати заяву на вступ можна після безпосереднього звернення до приймальної комісії ВНЗ», але доведеться додатково принести документ, що підтверджує факт зміни даних. У разі втрати або пошкодження сертифікату ЗНО до приймальної комісії замість нього можна подати довідку Українського або регіонального центру оцінювання якості освіти про підтвердження факту проходження тестування.


Вступникам, чиї апеляційні заяви на результати ЗНО перебувають на розгляді в УЦОЯО, рекомендують подавати документи до приймальних комісій, не чекаючи вердикту. Апеляційні заяви будуть розглянуті найближчим часом апеляційною комісією, конкурсний бал буде перераховано автоматично, повідомляє сайт МОН.