У Дніпропетровській області створена нова комісія з контролю якості пасажирських перевезень, у складі якої — керівники підрозділів ОДА, представники ДАІ, Укртрансінспекції та громадських організацій. Щоб краще зрозуміти проблеми громадського транспорту, оперативно реагувати на скарги пасажирів, тепер вони регулярно користуватимуться маршрутками й трамваями, як звичайні городяни.


Першими вирішили вивчити ситуацію заступник голови ОДА Володимир Пруцаков і начальник управління інфраструктури ОДА Тимур Швець. Проїхавшись на приміській маршрутці №238 Дніпропетровськ—Підгородне, вони переконалися в обґрунтованості претензій пасажирів.


— Виявляється, що цей маршрут «приміський» тільки на паперах, — кажуть чиновники. — У паспорті прописано, що автобус робить дві зупинки, насправді він зупиняється часто, підбираючи й висаджуючи пасажирів. До Підгородного — 18 кілометрів, а добиралися цілу годину.


Перевірки показали, що є й інші недоліки. За результатами рейдів із деякими перевізниками можуть розірвати договори, повідомляє наш власкор Володимир РИБАЛЬЧЕНКО.