Члени депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків із Італійською Республікою під час візиту до Італії обговорили нові можливості після підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Українські парламентарії провели низку зустрічей в Римі із колегами-депутатами, сенаторами та урядовцями. Зокрема, із сенатором, членом комісії у закордонних справах Франческо Вердуччі, який доповідатиме в Сенаті про ратифікацію цієї угоди.

Під час заходів співголова депутатської групи Сергій Алєксєєв зазначив: наша країна — конструктивний партнер. За його словами, нині в державі триває впровадження реформ для імплементації Угоди про асоціацію, що створить нові можливості для України і для країн Євросоюзу. «Ми відкриваємо для ЄС свій 42-мільйонний ринок, а наше податкове законодавство має найлояльніші умови в Європі, — сказав він. — Окрім того, проводиться робота для поліпшення інвестиційного клімату та сприяння збільшенню обсягу інвестицій».


Водночас, у комісії із закордонних справ Сенату Парламенту Італійської Республіки розгляд питання ратифікації нашої Угоди про асоціацію завершився підтримкою. Наступним етапом буде узгодження на засіданні голів фракцій дати внесення цього питання до Сенату. З огляду на те, що ратифікація Угоди про асоціацію України з ЄС палатою депутатів Італії відбулася 11 червня, питання планують розглянути у вересні.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.