Вінницька міськрада підтримала ініціативу низки організацій щодо проведення циклу благодійних концертів, виручені кошти від яких передадуть військовим частинам Вінницького гарнізону.
Зали для виступу нададуть артистам безплатно. Самі вони також не братимуть грошей за виступ. Кожен із глядачів визначатиме для себе вартість квитка, їх пропонують за ціною від десяти до однієї тисячі гривень. Своє мистецтво шанувальникам даруватимуть провідні художні колективи краю — муніципальний академічний хор «Вінниця», народний ансамбль танцю «Барвінок», естрадно-духовий оркестр «ВінБенд», а також низка молодіжних гуртів, які виступатимуть на сценах обласної філармонії, палацу мистецтв «Зоря» та Будинку офіцерів.
Перший концерт циклу відбудеться 9 квітня, останній — 16 квітня.
— Щоб привернути увагу до акції, ми підготували декілька цікавинок, — каже директор палацу мистецтв «Зоря» Євген Майданик. — Зокрема, у рамках 60-річчя заснування рок-н-ролу, яке відзначається цьогоріч, підготували великий концерт місцевих гуртів. Родзинкою стане те, що деякі твори виконають «незвичні» для цього напряму музики колективи, наприклад, оркестр народних інструментів. Будуть також інші сюрпризи.
— Загальну суму зібраних коштів оголосимо під час останнього концерту циклу, — каже директор департаменту культури міськради Ірина Френкель. — Усі кошти передамо військовим частинам, що дислокуються у Вінниці.
Тим часом популярний вінницький гурт «ТіК», очолюваний заслуженим артистом України Віктором Бронюком, дав низку концертів у військових частинах у сусідній Хмельницькій області. Виступали артисти зі сцени автомобіля, безпосередньо в польових умовах, де нині перебувають військові.