Аграрії Дніпропетровщини завершили збирання ранніх зернових. Намолочено 2,8 мільйона тонн, що на 420 тисяч тонн більше, ніж торік. Особливо порадувала хліборобів пшениця, урожайність якої становила 35 ц/га.


У департаменті АПК, розвитку сільських територій і ринкового середовища облдержадміністрації зазначають, що область повністю забезпечена якісним зерном для виробництва хліба, макаронів, круп і кондитерських виробів.

Для безперебійної роботи переробних підприємств необхідно 535 тисяч тонн. До того ж у регіоні сформують тримісячний страховий запас пшениці в розмірі майже 120 тисяч тонн. Решту урожаю аграрії зможуть реалізувати на ринку.


Завершивши жнива, сільгоспвиробники почали підготовку до посіву озимих. З наступного тижня в південних районах області почнуть сіяти озимий рапс — під нього відводять майже сімдесят тисяч гектарів; пшениця займе 540 тисяч га, озимий ячмінь — понад сто тисяч. Площі посівів залишаться на рівні минулого року — більш як 711 тисяч га, повідомляє наш власкор Володимир РИБАЛЬЧЕНКО.