Понад вісім тисяч мешканців Дніпропетровщини виявили бажання вступити до лав нової патрульної служби області. Але на вахту вийдуть лише 1100 співробітників поліції. На озброєння взято столичний досвід.

Як розповів сертифікований інструктор нової патрульної служби педагог Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Олександр Коміссаров, щоб стати поліцейським, кандидати проходять два етапи: відбір і навчання.


«На етапі відбору — медкомісія, анкетування та два тести: психологічний і на загальні знання, — відзначив він. — Потім претенденти здають фізичну підготовку: біжать кілометр, стометрівку, віджимаються. Нормативи цілком лояльні. Відібрані курсанти приступають до навчання в Центрі спеціалізації. У кожному місті він свій».


Протягом місяця курсантів навчатимуть спілкуватися з людьми. Крім того, адміністративного та кримінального права, протидії домашньому насильству й чимало іншого. Молоді люди пройдуть тактико-спеціальну та вогневу підготовку. І, нарешті, навчаться роботі на місці ДТП. Ще одна обов’язкова частина підготовки — основи самооборони. Понад 80% занять займе практика.

 

Дніпропетровська область.

 

ТИМ ЧАСОМ

Дев’ять осіб на місце — саме стільки становить конкурс на роботу в новій патрульній службі в Миколаївській області. Про це повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі заступник начальника УМВС України в Миколаївській області Валерій Коба. Всього, за його словами, до екзаменів, перші з яких розпочинаються уже 11 серпня, допущено 3752 особи.


Кирило РИЖАНОВ. 


Миколаївська область.

 

Перші курсанти вчаться на поліцейських.

Фото прес-служби ОДА.