Овідіополь Одеської області сумує за одним із кращих своїх синів. Рік тому, під час виходу з «Довжанського котла», загинув контролер комендантського відділення штабу 1-го загону Морської охорони Південного регіонального управління Держприкордонслужби України Євген Колесніченко.


Саме з його смертю до Овідіопольського району Одещини прийшла війна. У річницю загибелі героя вшанувати його пам’ять прийшли жителі району, прикордонники. «Чудовий матрос, надійний товариш, — згадував командир Євгена капітан 1-го рангу Дмитро Дуков. — Потрібно, щоб його пам’ятали і знали ті, хто прийде нам на зміну».


На честь героя перейменовано вулицю в Овідіополі, де він жив. Командування Одеського загону Морської охорони Держприкордонслужби звернулося до Президента України з проханням присвоїти одному з катерів об’єднання ім’я загиблого земляка.


Трагедія об’єднала родину Колесніченків. Батьки разом з молодшим сином Сергієм і невісткою Ольгою створили кулінарну сотню й допомагають бійцям АТО. А дружина Євгена Ольга пішла служити в прикордонний загін Морської охорони — на місце загиблого чоловіка.


Овідіопольщина пам’ятає земляка. Герої не вмирають!


Одеська область.


Фото Овідіопольської РДА.