На українсько-польському кордоні відкрито оновлений відділ прикордонної служби «Грабове». В урочистостях узяли участь голова Державної прикордонної служби України генерал-полковник Віктор Назаренко, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик, генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи, прикордонний уповноважений Республіки Польща по Надбужанській дільниці Вальдемар Скарбек.


Реконструкцію підрозділу здійснено в рамках міжнародного проекту розвитку сучасної інфраструктури прикордонної служби за Програмою транскордонного співробітництва «Україна — Польща — Білорусь». Загалом на облаштування відділу витрачено 5,3 мільйона гривень. Під час робіт було проведено реконструкцію 30 будівель та споруд адміністративно-житлового, господарчого та комунального призначення, виконано роботи з прокладання мереж водопостачання, повністю переобладнано систему теплопостачання та збудовано нову котельню. Приємним моментом для військовослужбовців стало облаштування службових квартир у будинку для особового складу. Окрім того, підрозділ отримав новітні технічні засоби: патрульні автомобілі «Дастер», снігоходи, квадроцикли, пасажирський транспорт для перевезення персоналу та тепловізори. Нагородами було відзначено кращих прикордонників відділу «Грабове». Багатьом із ним було вручено посвідчення учасників бойових дій у зоні АТО.

Волинська область.

 


На знімку: голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко (крайній ліворуч) знайомить гостей свята з новою технікою.


Фото автора.