Медицина у сільській місцевості тримається виключно на ентузіазмі лікарів, а не завдяки державній підтримці. Про це заявив голова фракції Об’єднання «Самопоміч» Олег Березюк (на знімку) за результатами перевірки фельдшерсько-акушерських пунктів та сільських лікарських амбулаторій у Львівській та Івано-Франківській областях.

 


«Сільські амбулаторії, центральні районні й обласні лікарні не забезпечені найнеобхіднішим. Досі сюди не завезли антидотних сироваток проти укусів змій. А мова йде про гірську місцевість, де до групи ризику, під час відпусток, потрапляють туристи», — цитує слова народного депутата прес-служба «Самопомочі».


Народний депутат наголосив, що це вже не перший випадок, коли на рівні МОЗ не вирішується питання закупівлі сироваток та вакцин. «Нещодавно ми звертали увагу і профільного міністра, і керівника уряду на проблему відсутності сироваток від ботулізму, яка призвела до летальних випадків, на проблему із протиправцевою сироваткою. Відсутність цих засобів на місцях — результат одного системного недопрацювання», — констатував політик.


У «Самопомочі» просять відповідальні за вирішення проблеми виконавчі структури назвати конкретні терміни, коли буде здійснено постачання сироваток та антидотів у лікарні й амбулаторії на місцях.