У комітетах ВерховноЇ Ради


Діалог уряду і підприємців днями відбувся під керівництвом голови Комітету з питань промислової політики та підприємництва Віктора Галасюка. Це перше засідання Антикризового економічного штабу з представниками підприємств машинобудівної та будівельної галузей, а також деревообробної, легкої та харчової промисловості Львівщини.

На засіданні також були присутні перший заступник Комітету з питань економічної політики Юрій Соловей, перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський, депутат Львівської обласної ради Юрій Візняк, керівники підприємств Львівщини та експерти.


Присутні підприємці Львівської області зазначили, що найбільш проблемними є податкова, регуляторна та фінансова кредитна сфери. Руйнівний вплив на промисловість здійснює монополізм енергопостачальних компаній. Значний податковий тиск на фонд оплати праці сприяє «тінізації» зарплат. Недосконалість процедур державних закупівель також негативно впливає на промисловість. Розв’язати ці проблеми, на думку підприємців, могли би, зокрема, дієві інвестиційні стимули.


Віктор Галасюк запропонував своєю чергою вирішувати згадані проблеми через законодавчу ініціативу та парламентський контроль. Діяльність штабу, на переконання Ростислава Замлинського, матиме всебічну підтримку на теренах Львівщини.


Усі учасники засідання домовилися про системну співпрацю.


Антикризовий економічний штаб об’єднує представників усіх фракцій коаліції «Європейська Україна» й провідні асоціації (понад 10 тисяч виробничих підприємств та підприємців України, що генерують 70 відсотків ВВП). Серед них, зокрема, Торгово-промислова палата (ТПП), Європейська бізнес-асоціація (EBA), Український союз промисловців та підприємців (УСПП), Американська ділова рада (USUBC), Федерація роботодавців України (ФРУ), Американська Торговельна Палата в Україні (AmCham), Асоціація платників податків України (АППУ), Союз промисловців та підприємців Туреччини й України (TUSІB) та інші.


Штаб має на меті організувати ефективний діалог між бізнесом та владою задля розв’язання гострих системних проблем інвесторів, виробників, підприємців, роботодавців, платників податків.


До складу Штабу увійшли також народні депутати України Ніна Южаніна — голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, Леонід Козаченко — голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в АПК Комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин, Юрій Соловей — перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, Віктор Кривенко — заступник голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету, Олександр Дубінін — голова підкомітету з питань промислової та інвестиційної політики Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва, голова підкомітету з питань підприємництва та технічного регулювання Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва, Геннадій Кривошея — голова підкомітету з питань підприємництва та технічного регулювання Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва, а також провідні експерти.


Львівська область.