У Краматорську відбувся ярмарок вакансій для переселенців. Захід організували благодійне об’єднання Карітас Україна, волонтерська ініціатива Краматорськ SOS, Донецька обласна військово-цивільна адміністрація й міський центр зайнятості.


У ньому взяли участь 156 переселенців з тимчасово окупованих міст Донбасу, що проживають зараз у Краматорську, Слов’янську, Святогірську й Дружківці. Роботу на вибір їм запропонували представники 15 підприємств, серед яких — Старокраматорський машзавод, торговельна мережа «Сільпо», «Нова пошта» й інші роботодавці.


Внутрішньо переміщеним особам була надана можливість скласти й передати роботодавцям свої резюме, заповнити анкети, одержати необхідні консультації.


Донецька область стала однією з перших в Україні, де провели адресний ярмарок вакансій для переселенців за участю благодійних і волонтерських об’єднань. Як повідомили представники організації Карітас Україна, восени аналогічні ярмарки вакансій планується провести ще в трьох областях — Дніпропетровській, Запорізькій й Харківській.


Краматорськ Донецької області.

 


На знімку: під час ярмарку вакансій для переселенців.


Фото автора.