Голова Державного агентства України з питань відновлення Донбасу Вадим Черниш, а також народні депутати України Ірина Геращенко та Світлана Заліщук обговорили у Сєверодонецьку низку актуальних питань, безпосередньо пов’язаних із відновленням інфраструктури Луганщини. А також функціонуванням інститутів державної влади, промислових підприємств і виробництв. Крім того, йшлося про виділення бюджетних видатків на відновлення зруйнованої інфраструктури, соціально найважливіших об’єктів, зокрема, житла, шкіл, лікарень. Представники профільних підрозділів облдержадміністрації та керівники підприємств акцентували увагу на диверсифікації електропостачання на території, підконтрольній українській владі, підвищенні потенціалу агропромислового комплексу області, просуванні продукції місцевих агровиробників на ринки регіонів України, а також на інші проблеми, які потребують уваги та підтримки з боку уряду.


Вадим Черниш зазначив, що сьогодні є два джерела фінансування проектів з відновлення Луганщини: Державний бюджет та допомога міжнародних партнерів. У Луганській області, зокрема, діють понад 20 місій і філій міжнародних організацій, які надають допомогу в рамках своєї діяльності на суму понад 16 мільйонів доларів. Загалом розмір видатків на відновлення потенціалу Луганської області визначається в понад три мільярди гривень.


Під час зустрічі узгоджено перелік із 54 проблемних питань, які за допомогою Державного агентства з відновлення Донбасу планується вирішувати з центральними органами виконавчої влади.


Луганська область.