П’ятимісячна Ліля, яка дістала осколкове поранення в живіт під час обстрілів у Мар’їнці, доставлена в Дніпропетровську обласну дитячу лікарню у тяжкому стані. Лікарі борються за життя наймолодшої жертви війни.

 


Дівчинка потрапила під танковий обстріл. Один зі снарядів влучив у будинок, де жила родина Лілі. Її батьки не постраждали, але маля довелося діставати з-під завалів. Допомогли бійці 28-ї бригади. Вони ж відвезли дитину до Курахівської лікарні. Місцеві лікарі вперше оперували таку маленьку пацієнтку, однак, за словами військового медика Едуарда Ремезюка, часу на роздуми не було. Щойно стан пацієнтки стабілізувався, її на вертольоті доправили в дніпропетровський міський аеропорт, де вже чекав реанімобіль і бригада медиків обласної дитячої лікарні.


— Після операції в тілі дитини залишився осколок, — розповів головлікар лікарні Олександр Хитрик. — Сьогодні ми його видалили. Ліля усе ще на штучному диханні. Усього ж з початку проведення АТО в лікарні допомогу одержали 587 дітей, 56 з них були у вкрай тяжкому стані.

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби облдержадміністрації.