Найбільше в області полотнище Державного прапора України відтепер майорітиме на високому пагорбі в приміському селі Жидичин.


Тут, у давній резиденції луцьких митрополитів, розташований чоловічий монастир Святителя Миколая УПЦ Київського патріархату. Ідея встановити на цьому святому для волинян місці величезний Державний прапор виникла у депутатів місцевої сільської ради, активістів Жидичина, насельників монастиря. Підтримали патріотичний задум і спонсори. Серед них слід насамперед відзначити підприємство «Луцькавтодор». У неділю на високий флагшток у присутності кількох сотень місцевих жителів і гостей Жидичина було піднято найбільше в області, площею понад двадцять квадратних метрів, полотнище Державного прапора України.


З вітальним словом до присутніх звернулися очільник ОДА Володимир Гунчик, сільський голова Жидичина Олег Данкевич, митрополит Луцький і Волинський УПЦ Київського патріархату Михаїл. Як тепер уже входить у традицію, на врочистостях було вручено нагороди учасникам АТО.


Слід зазначити, що в обитель ще в ХІІІ столітті приїздив помолитися король Данило Галицький. Також вважається, що поєднання синього і жовтого кольорів походить від герба Галицько-Волинського князівства другої половини ХІІІ століття.


Волинська область.