Працівники Добровеличківської центральної районної лікарні приймали друзів та гостей, які прийшли привітати медиків із відкриттям відновленого дитячого відділення. Після капітального ремонту, реконструкції та теплосанації воно стало затишним та охайним, укомплектованим на належному рівні. Подарунки для нього та особливі вітання приймали того дня разом із колективом лікарні головний лікар Петро Гинькут та завідувач відділення Олена Ващенко.

 

Головною особливістю зробленого є те, що на це не витратили жодної копійки з бюджету. До проведення ремонтних робіт та оснащення відділення долучилися майже три десятки місцевих підприємств та місцеві громади.
Відкрита 1880 року, лікарня є одним із найстаріших медичних закладів області. До того ж, це єдина лікарня такого рівня на кілька найближчих районів. Тож добровеличківські медики щодня своєю добросовісною роботою доводять, що їхній заклад — один із найкращих. Наприклад, за підсумками роботи за 2014 рік він зайняв третє рейтингове місце серед закладів охорони здоров’я області. Та головне — належний рівень надання медичних послуг, який тут забезпечується. Для цього впродовж багатьох років активно покращують матеріальну базу та кадровий потенціал. Лише за останні три роки працевлаштовані 20 лікарів та 35 медичних сестер. Звичайно, не останню роль в цьому зіграв той факт, що для працівників створюють належні умови роботи і життя. Зокрема, для восьми родин лікарів придбали квартири, ще сім забезпечили однокімнатними квартирами в гуртожитку сімейного типу.


Кіровоградська область. 

 

Довідково 

У 2011—2012 рр. за кошти місцевих благодійників, сім’ї Соловчуків, відремонтовано приміщення Центру ранньої діагностики (освоєно понад 220 тис. грн.). За фінансової підтримки ТОВ «Згода» (керівник Іван Соловчук) встановлено сучасний цифровий рентгенапарат вартістю 3 млн. 500 тис. грн. За кошти обласного бюджету його укомплектовано на 720 тис. грн. А за рахунок районного бюджету відремонтовані та облаштовані чотири палати хірургічного та терапевтичного відділень для інвалідів війни. Проведено ремонт операційного блоку та внутрішньої тепломережі поліклінічного і хірургічного корпусів.


У 2014 році також за допомоги ТОВ «Згода» та компанії «Енерготерра» (гендиректор Леонід Соловчук) після капремонту запрацювало міжрайонне пологове відділення. Лише на його обладнання спонсори виділили понад 2 млн. грн. Постійно долучаються до надання допомоги медичній галузі району й Добровеличківська селищна, Липнязька, Глинянська та Троянська сільські громади.

 

Зліва направо: урочисту стрічку перерізають  заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Скрипник, головний лікар ЦРЛ Петро Гинькут, керівник СФГ «Центр» Ніна Селецька, єпископ Кіровоградський і Голованівський УПЦ КП Марк, голова Добровеличківської РДА Василь Ткаченко, голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко.


Фото автора.