Під час робочої поїздки до Одеської області Президент України був присутній на церемонії складання присяги співробітниками нової патрульної поліції в Одесі. 


На площі біля пам’ятника Дюку Рішельє в присутності Петра Порошенка, міністра і заступника міністра МВС Арсена Авакова і Еки Згуладзе, керівників міста й області 392 поліцейських присягнули на вірність народу України, після чого частина з них вирушила на патрулювання міста. Через місяць до них приєднається другий загін. Загалом в складі патрульної поліції міста буде 800 осіб. Щодня на службу заступатимуть майже 45 автопатрулів, а також піші патрулі в складі 2-3 осіб.


Глава держави звернувся до поліцейських, котрі склали присягу: «Бажаю вам успіхів у нелегкій і відповідальній службі. В ім’я захисту життя, здоров’я й законних інтересів одеситів. Я вірю, що ви не посоромите високе звання українського поліцейського. Тому що довіра, яку одержали ваші колеги в Києві — це найбільший скарб, який важко зібрати, але легко втратити». Затим Петро Порошенко звернувся й до одеситів, захищати яких покликаний новий підрозділ: «Дорогі земляки, поліцейські патрулюватимуть і підтримуватимуть порядок у вашому місті увесь час — і вдень, і вночі. Ваш спокій і ваша безпека — це їх робота. Ви можете звернутися до поліцейських з будь-яким питанням. Зрештою, поліція — це сервіс, послуга, яку держава надає громадянам», — підкреслив Президент України.


Нову патрульну поліцію Одеси очолив колишній боєць загону швидкого реагування МВС України «Сокіл» майор Богдан Федун.


До урочистої події на голову пам’ятника одного із градоначальників Одеси Дюку Рішельє одягли поліцейського кашкета.


Одеська область.